Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα πολλά πρόσωπα του Μάθιου μακ Κόναχι

Εικόνα του άρθρου Τα πολλά πρόσωπα του Μάθιου μακ Κόναχι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2016, 03:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γίνεται ένας Τεξανός να είναι τόσο πολυσχιδής ως ηθοποιός, τουλάχιστον στις φάτσες που παίζει; Γίνεται. Γίνεται ένας κατεξοχήν ρολίστας να εξελίσσεται στην πιο μεγάλη μούρη ανδρικών ρόλων των τελευταίων ετών στο δυτικό σινεμά; Γίνεται. Κυρίες και κύριοι, οι καλύτερες φάτσες του Μάθιου μακ Κόναχι, λίγο πριν δούμε στην Ελλάδα την καλύτερη ταινία της χρονιάς: το «Free state of Jones».

Gold: Ο καραφλός

Δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά μόνο αδιάφορη δεν μοιάζει η ιστορία ενός τύπου που πάει να ψάξει για χρυσό στην Ινδονησία. Ο ΜΜΚ για τις ανάγκες της ταινίας βάζει κιλά και κάνει καράφλα.


Amistad: Ο δικηγόρος με φαβορίτες

Στην παραγνωρισμένη, όσο και πολύ καλή ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο μακ Κόναχι παίζει το δικηγόρο των εξεγερμένων σκλάβων του πλοίου Αμιστάντ. Είναι μόλις 27 χρονών τότε, αλλά ο ρόλος του Ρότζερ Σέρμαν Μπάλντουιν δεν του πέφτει καθόλου βαρύς.


Bernie: Ο αδέκαστος εισαγγελέας

Σε μια προσπάθεια επιστροφής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στη μαύρη κωμωδία, όχι όμως ιδιαίτερα πετυχημένη, ο μακ Κόναχι παίζει τον εισαγγελέα που θα κυνηγήσει τον Τζακ Μπλακ, τον πιο αγαπημένο Μπλακ μετά τον Φρανκ των Pixies.


Reign of fire: ο τρελός οπλαρχηγός

Και όμως, υπάρχει ταινία όπου ο ΜΜΚ είναι ξυρισμένος, γεμάτος τατού, οδηγάει τανκ και κυνηγάει… δράκους. Ναι, δράκους. Στο μετά-αποκαλυπτικό Λονδίνο. Στην ταινία παίζει και ο Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά και οι δύο μάλλον θέλουν να την ξεχάσουν.


True Detective: ο τελειωμένος μπάτσος

Η πρώτη σαιζόν του True Detective ανατρίχιασε το φιλοθέαμον κοινό, μεταξύ άλλων γιατί έβαλε δίπλα δίπλα τον μακ Κόναχι που μοιάζει λες και βγήκε από τσαρδί εξαρτημένων σε κακόφημη γειτονιά της Βοστώνης και τον Γούντι Χάρελσον, που είναι αξία από μόνος του. Τη δεύτερη σαιζόν της σειράς, νοσταλγήσαμε τις εξομολογήσεις του ΜΜΚ που πρέπει να κάπνισε το μισό Κεράνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων


Dallas Buyers Club: ο ανανήψας καουμπόι ηλεκτρολόγος

Ο Ρον Γούντραφ ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το 1985 διαγνώστηκε με AIDS και οι γιατροί του έδωσαν ένα μήνα ζωής. Πέθανε επτά χρόνια αργότερα, αφού πρώτα δημιούργησε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο μοίραζε «κοκτέιλ» φαρμάκων, τα οποία επιβράδυναν την αρρώστια. Τον υποδήθηκε στο σινεμά –ποιος άλλος- ο Μάθιου μακ Κόναχι και πήρε όσκαρ γι αυτό.


Free state of Jones: ο επαναστάτης

Ο Νιούτον Νάιτ ήταν λιποτάκτης του στρατού των Νοτίων. Μπροστά στη ματαιότητα του πολέμου, έφυγε και δημιούργησε ένα ανεξάρτητο κράτος, κηρύττοντας την ισότητα όλων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, καθώς και την υποχρέωση «να μην πλουτίζει κανείς εις βάρος κανενός». Η ταινία είναι επική και ο μακ Κόναχι ανεβαίνει ένα ακόμα επίπεδο.


Dazed and Confused: Ο Γούντερσον!

Κάθε γενιά, έχει μια μυστική ταινία ή δύο, που την αντιπροσωπεύουν περισσότερο. Οι 40-50 είδαν μικροί σχετικά το Stand by me πριν προλάβουν να διαβάσουν το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ και μετά, όταν μεγάλωσαν κάπως και πήγαν στο πανεπιστήμιο, είδαν το Dazed and Confused, την πιο χαρντ ροκ ταινία μετά το This is Spinal Tap. Εκεί, ο ΜΜΚ, μόλις 23 ετών, παίζει τον Γούντερσον, με μουστάκα από τοίχο σε τοίχο, πρώην άσο του φούτμπολ και νυν έμπειρο καρδιοκατακτητή σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη. Slowwwwriiiiiideeee, να ωρύονται πίσω από το awwwwlriiiight του, οι Foghat.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back