ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα συζητούν στην Κέρκυρα

Εικόνα του άρθρου Τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα συζητούν στην Κέρκυρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2021, 18:28
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την 1η Σύνοδο των προέδρων των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) και Τεχνολογικών Πάρκων, θα φιλοξενήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 29 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Ιόνιου Ακαδημίας στην Κέρκυρα. Θα παραστούν και οι αντιπρυτάνεις έρευνας όλων πανεπιστημίων, στα οποία έχουν συσταθεί οι συγκεκριμένες ακαδημαϊκές μονάδες έρευνας.

Θα προεδρεύσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο θα εκπροσωπήσουν ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο αντιπρύτανης Σπύρος Γεωργάτος, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στόχος της συνόδου είναι η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αποτύπωση των μέχρι τώρα δεδομένων από την οργάνωση και τη λειτουργία των νεοσύστατων Π.Ε.Κ. και των Τεχνολογικών Πάρκων, καθώς και ο προσδιορισμός καλών πρακτικών λειτουργίας και η καλλιέργεια γόνιμων ερευνητικών συνεργειών.

Στη σύνοδο θα συμμετέχουν οι αντιπρυτάνεις έρευνας και οι πρόεδροι των Π.Ε.Κ. και των Τεχνολογικών Πάρκων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πατρών, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι στη συνάντηση θα δοθεί η δυνατότητα για εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση του ρόλου και των δραστηριοτήτων του ΠΕΚ και των πάρκων, την αναζήτηση πόρων και τη βελτίωση των πρακτικών λειτουργίας. «Άλλωστε, τα ΠΕΚ από μόνα τους αποτελούν σημαντικά κέντρα αριστείας των περιφερειακών πανεπιστημίων αφού συντονίζουν δυναμικές ερευνητικές ομάδες των ιδρυμάτων σε συνδυασμό με τις μεγάλες υποδομές».

 Η σύνοδος θα γίνει τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ για τους συμμετέχοντες, για τους οποίους δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συμμετοχή, θα παρέχεται η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back