Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα νέα Volvo με ανώτατο όριο ταχύτητας

Εικόνα του άρθρου Τα νέα Volvo με ανώτατο όριο ταχύτητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2020, 21:09
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάθε νέο αυτοκίνητο της Volvo διαθέτει πλέον ανώτατο όριο ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα, καθώς η σουηδική εταιρεία υλοποιεί την υπόσχεση που έδωσε το προηγούμενο έτος για τον μηδενισμό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από οδικά ατυχήματα.

Εκτός από το ανώτατο όριο ταχύτητας, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να περιορίζει την ταχύτητα ακόμη και όταν παραχωρεί το αυτοκίνητο, θέτοντας την τελική ταχύτητα (CareKey) όπως όταν για παράδειγμα το παραχωρεί σε άλλα μέλη της οικογένειάς του ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

Τόσο το όριο των 180 km/h όσο και το CareKey στέλνουν ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας, ενώ και τα δύο χαρακτηριστικά υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να παρέμβουν ενεργά και υπεύθυνα, ώστε με τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς να επιτευχθούν μηδενικές απώλειες ζωής στο δρόμο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν συνήθως περιορισμένη κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι συχνά οδηγούν υπερβολικά γρήγορα και αποτυγχάνουν να προσαρμόσουν αποτελεσματικά την ταχύτητά τους στις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και η απόσπαση προσοχής αποτελούν δύο ακόμη βασικές πηγές ανησυχίας όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Προκειμένου να αντιμετωπίσει και τις τρεις αυτές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, η σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει δράση προγραμματίζοντας το λανσάρισμα ακόμη περισσότερων στοιχείων ασφαλείας στα μελλοντικά της μοντέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back