ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα μέτρα για το Πάσχα

Εικόνα του άρθρου Τα μέτρα για το Πάσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 10:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί να δίνεται γενικά η εντύπωση (συνεπικουρούσης της κυβέρνησης) ότι η «πανδημία τελείωσε», αλλά υπάρχει ωστόσο ένα νέο ΦΕΚ με «έκτακτα μέτρα προστασίας» από την covid-19 της δημόσιας υγείας που ισχύουν από σήμερα, 18 Απριλίου, έως και 1η Μαΐου, για το Πάσχα δηλαδή.

Προβλέπει μεταξύ άλλων χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και  τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

Επίσης, άλλα πράγματα που ενδεχομένως να πιστεύουμε ότι δεν ισχύουν, αλλά ισχύουν:

  • Στις επιχειρήσεις, όριο συσκέψεων τα 7 άτομα
  • Στα δικαστήρια, μέχρι 15 άτομα στην αίθουσα
  • Ποσόστωση στα τακτικά χειρουργεία

Δείτε όλο το ΦΕΚ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3