ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα σε Βουλή και κυβέρνηση

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα σε Βουλή και κυβέρνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2019, 02:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρότι τα Γιάννενα και η Ήπειρος δεν έχουν κάποια υπουργική θέση στη νέα κυβέρνηση, έχουν εκπροσώπηση, καταρχάς σε μια από τις βασικές θεσμικές θέσεις του πολιτεύματος, με τον Κώστα Τασούλα πρόεδρο της Βουλής, αλλά και εκπροσώπους γνωστούς και… άγνωστους.

Καταρχάς,  είναι οι πέντε βουλευτές Ιωαννίνων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (κάνοντας κλικ σε κάθε όνομα, μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητά του-της):

Από αυτούς, η Μαρία Κεφάλα είναι η «πρωτάρα» στο κοινοβούλιο. Θα είναι μια από τις γραμματείς της Βουλής.

Εκτός αυτών, από τα Γιάννενα κατάγεται η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα


Στις θέσεις των γενικών γραμματέων, από τους πιο παλιούς που συνδέονται με το χώρο της ΝΔ, είναι ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης. Μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος του κληροδοτήματος Λούλη (εξ ου και η ομώνυμη στοά στην Ανεξαρτησίας).

Γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης ορίστηκε ο Κώστας Τσουβάλας, ξεσηκώνοντας αρκετές αντιδράσεις και δημιουργώντας και ένα… παράδοξο, καθώς αποπέμφθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ μετά την τραγωδία στο Μάτι, αλλά επέστρεψε με την κυβέρνηση της ΝΔ. Κατάγεται από τους Ραφταναίους.

Από την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Παραμυθιά, κατάγεται η γενική γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back