ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα φανάρια που θα γίνουν «έξυπνα»

Εικόνα του άρθρου Τα φανάρια που θα γίνουν «έξυπνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2021, 19:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Ιωαννιτών» έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Το έργο, με προϋπολογισμό 830.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ αρκετούς μήνες πριν, τον Σεπτέμβριο του 2020. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η «ολοκληρωμένη παρέμβαση» αφορά τον εκσυγχρονισμό ή την αντικατάσταση των σηματοδοτών, τη λειτουργία συστημάτων ελέγχου και διαχείρισης της κυκλοφορίας και την εγκατάσταση συσκευών για την εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία. Ωστόσο, δεν θα γίνουν όλα τα φανάρια «έξυπνα», παρά μόνο αυτά που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιωαννιτών. Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότεροι σηματοδότες της πόλης ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Σήμερα, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα των Ιωαννίνων υπάρχουν 30 σηματοδοτούμενοι κόμβοι. Πέντε από αυτούς θα μετατραπούν σε ισόπεδους κόμβους, όπως είναι ο κόμβος Δωδώνης-Στ. Νιάρχου (μέσω του έργου της ανακατασκευής της οδού Στ. Νιάρχου που βρίσκεται σε εξέλιξη), ο κόμβος Δωδώνης-Πυρσινέλα-Ναπ. Ζέρβα, ο κόμβος στο Πανηπειρωτικό Στάδιο…

Από τους υπόλοιπους 25 σηματοδοτούμενους κόμβους, οι 11 ανήκουν στον Δήμο Ιωαννιτών και οι 14 στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι 11 σηματοδοτούμενοι κόμβοι του Δήμου, στους οποίους θα γίνει και η «ολοκληρωμένη παρέμβαση», είναι: Β. Ηπείρου/Βηλαρά/Παπατούκου, Β. Ηπείρου/Μεγ. Αλεξάνδρου, Σπ. Λάμπρου/Χρηστοβασίλη, Σπ. Λάμπρου/Χ. Πάτση/ Σουλίου, 28ης Οκτωβρίου/Φ.Τζαβέλλα/Τρικούπη, Φιλίππου/Παπατούκου (στους Αγίους Αποστόλους), Λεωφ. Δωδώνης/28ηςΟκτωβρίου/Μπιζανίου, Λεωφ. Δωδώνης/Καποδιστρίου/Τσαλδάρη, Λεωφ. Δωδώνης/ΚενάνΜεσαρέ, Κενάν Μεσαρέ/Βελισαρίου, Κενάν Μεσαρέ/Βεργίνας

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back