Oikonomou pisoi

Τα έργα που προωθεί ο Δήμος Δωδώνης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2018, 21:28

Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας θα ιδρύσει ο Δήμος Δωδώνης. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα- Αλβανία με προϋπολογισμό 696.082 ευρώ. Ο Δήμος Δωδώνης είναι επικεφαλής εταίρος και συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Φοινίκης από την Αλβανία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνας. 

Τα 291.000 ευρώ θα διατεθούν για τη διαμόρφωση του υπόγειου και του περιβάλλοντα χώρου στο δημαρχείο Δωδωνούπολης σε χώρο πολιτισμού και Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το ποσό των 177.000, θα προχωρήσει στη συντήρηση τοιχογραφιών του υστεροβυζαντινού ναού των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη.

Άλλα έργα που προωθεί ο Δήμος Δωδώνης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών, είναι η αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης, με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ

Ακόμα, θα πιστοποιηθούν οκτώ παιδικές χαρές με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και σε δέκα ακόμα, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης, από τον «Φιλόδημο».

Τέλος, ο Δήμος Δωδώνης αποφάσισε να προσλάβει προσωπικό για να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας. Θα το στελεχώσουν ένας κοινωνικός λειτουργός και δύο ψυχολόγοι.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back