Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα άτομα με αναπηρία να συστρατευθούν με το ΚΚΕ»

Εικόνα του άρθρου «Τα άτομα με αναπηρία να συστρατευθούν με το ΚΚΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2022, 21:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργάνωσε εκδήλωση στα Λιθαρίτσια, με θέμα τα προβλήματα των ΑμεΑ, με κεντρικό ομιλητή τον Χάρη Χουρδάκη συνεργάτη του Τμήματος υγείας πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Τάσος Τόκας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του κόμματος και διευθυντής του ειδικού σχολείου Ιωαννίνων στην εισαγωγή που έκανε, μίλησε για «τις απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μεΑ, στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις δομές ειδικής αγωγής, την ανεργία που τσακίζει πάνω από το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων, την ανυπαρξία ερασιτεχνικού αθλητισμού για τους αναπήρους, προβλήματα που οξύνονται και από την εμβάθυνση όλων των αντιλαϊκών μέτρων μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία».

Έφερε παραδείγματα όπως η στέγαση του ειδικού σχολείου ΣΑΠ «που έχει μετατραπεί σε ‘γεφύρι της Άρτας’ αφού εδώ και 8 χρόνια δεν έχει καταστεί να ολοκληρωθούν οι εργασίες για ένα προκατασκευασμένο κτίριο 500 τμ, με σοβαρές ευθύνες και των δημοτικών αρχών της πόλης», κ.α.

Ο κ. Χουρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ενώ είμαστε στον 21ο αιώνα και η επιστήμη με τις γονιδιακές θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα τους προ γενετικούς ελέγχους την ιατρική της αποκατάστασης και μία σειρά άλλες δυνατότητες έχει δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα των αναπήρων αντίθετα αυτά συσσωρεύονται και οξύνονται ακόμη και σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες».

Είπε ότι στην πανδημία «χάθηκε κόσμος που μπορούσε να είχε σωθεί, βασανίστηκαν πολύ περισσότεροι» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση αξιοποιώντας την έννοια υποκείμενα νοσήματα θέλει να αποκρύψει ότι οι πάσχοντες από διαβήτη, από καρκίνο, οι μεταμοσχευθέντες άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, οι νεφροπαθείς, όλοι αυτοί παρακολουθούνταν από εξειδικευμένα πανεπιστημιακά κέντρα το προηγούμενο διάστημα και αφέθηκαν στην τύχη τους από την επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το δημόσιο σύστημα υγείας σε μία νόσο».

Σχολιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, είπε πως «είναι η εξειδίκευση του στρατηγικού σχεδίου της ΕΕ για την Ελλάδα που λέει ξεκάθαρα ότι το ύψος των επιδομάτων και συνολικά των δαπανών της κοινωνικής πολιτικής πρέπει να μειωθούν στο 50% για αυτό προωθείται η πολιτική της αποϊδρυματοποίησης».

Κατέληξε λέγοντας: «Να γιατί λέμε ότι περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η συστράτευση, ο αγώνας, η συμπόρευση με το ΚΚΕ σε μία γραμμή που να αμφισβητεί πρώτα από όλα τις κατευθυντήριες γραμμές του κεφαλαίου και την ίδια την εξουσία του, ένας αγώνας βεβαίως που δεν θα υποτιμά κανένα πρόβλημα, από το αν λείπει ο δάσκαλος, αν λείπει η καθαρίστρια, αν πρέπει να γίνει καινούργιο σχολείο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back