Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Τα αγαπημένα μας πράγματα» στο Κομμένο Άρτας

Εικόνα του άρθρου «Τα αγαπημένα μας πράγματα» στο Κομμένο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2019, 19:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην αυλή του Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Κομμένο Άρτας, το δίδυμο Günter Baby Sommer και Katharina Sommer θα δώσουν το βράδυ της 15ης Αυγούστου μια συναυλία με τίτλο «Τα αγαπημένα μας πράγματα», μια συναυλία-αφιέρωμα στους επιζώντες της σφαγής του Αυγούστου του 1943 από τους ναζί και στους σημερινούς κατοίκους αλλά και φίλους του Κομμένου.

Ο Günter Baby Sommer είναι επίτιμος δημότης Κομμένου εδώ και χρόνια και σταθερός επισκέπτης, μαζί με την Katharina Sommer, της περιοχής. Καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας της Δρέσδης συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κρουστών παγκοσμίως. Γνώρισε το Κομμένο το 2008, όταν το επισκέφτηκε για πρώτη φορά καλεσμένος από τον Νίκο Τουλιάτο, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ της κρουστοπανήγυρης Κομμένου. Από τότε συνδέθηκε με τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά πολύ περισσότερο με την τραγική ιστορία του χωριού. Το 2012 ολοκλήρωσε τη μουσική παραγωγή «Songs for Kommeno», την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά στο χωριό.

Το έργο παρουσιάστηκε εν συνεχεία στο jazzfestival του Βερολίνου, καθώς και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Συνεργάτες του για τη δημιουργία του έργου υπήρξαν η Σαββίνα Γιαννάτου στα φωνητικά, ο Φλώρος Φλωρίδης στα πνευστά, ο Σπήλιος Καστάνης στο βιολοντσέλο και ο Ευγένιος Βούλγαρης στα έγχορδα. 

Τον επόμενο χρόνο ο Günter Baby Sommer εργάστηκε πάνω στο έργο «Γάμος στο Κομμένο» βασισμένο στο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…», δημιουργώντας ένα μουσικό δράμα με στοιχεία μουσικής και ανάγνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3