ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα 18,7 εκατ. ευρώ του απολογισμού του 2015

Εικόνα του άρθρου Τα 18,7 εκατ. ευρώ του απολογισμού του 2015
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2016, 01:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν και το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά και για τον δήμο Ιωαννιτών λόγω κλειστών τραπεζών, ελέγχου κεφαλαίων και απρόβλεπτης υπερφορολόγησης, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και ανήλθαν στα 18,7 εκατομμύρια.

Κατά τη συζήτηση των οικονομικών καταστάσεων του έτους του 2015, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας μίλησε για μια συνεχή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, που του επιτρέπουν να χρηματοδοτεί διάφορες δράσεις και έργα.

Όπως είπε, το 2015 εισπράχθηκαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ από βεβαιωμένες οφειλές του παρελθόντος αλλά και 4 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές προηγούμενων ετών οι οποίες βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε το 1,4 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκε για πρώτη φορά το 2015 και το οποίο χρωστούσαν οι εταιρίες εμφιάλωσης νερού για τα έτη 2011-2014. Ανέφερε επίσης ότι ο δήμος Ιωαννιτών κατάφερε να περιορίσει τη δημιουργία νέων οφειλών ενώ υπογράμμισε ότι η εξάρτηση του Δήμου από τις κρατικές παρέμεινε σημαντική (στο 60%). «Δέσμευσή μας είναι να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια, να αναζητήσουμε νέα εργαλεία για τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας. Διαθέτουμε και τη γνώση αλλά και την πολιτική βούληση να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για το συμφέρον των συνδημοτών μας. Επιδιώκουμε βήμα-βήμα, λιθαράκι-λιθαράκι να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι και χρησιμότεροι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» είπε ο κ. Γιωτίτσας.

Η εισήγηση του αντιδημάρχου δεν έπεισε πάντως την αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε τον απολογισμό. Η παράταξη του Νίκου Γκόντα επικαλέστηκε μεταξύ άλλων την αποτυχία ενός αξιόπιστου τεχνικού προγράμματος αλλά και το γνωστό έλλειμμα του 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ η παράταξη του Λάζαρου Νάτση ανέφερε ότι το ταμειακό διαθέσιμο των 18,7 εκατ. ευρώ ναι μεν παρέχει μια ασφάλεια αλλά σε τέτοιες δύσκολες εποχές θα έπρεπε να αποτελούν «επένδυση» για την πόλη και δη σε αναπτυξιακές δράσεις. Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της εξάρτησης του Δήμου από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back