Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τ. Καλογιάννη: «Τη δημοτική αρχή την απασχολούν άλλα»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Τη δημοτική αρχή την απασχολούν άλλα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2019, 16:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» μπορεί να δίνει τη σύμφωνη γνώμη της σε διάφορα, δύσκολα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο είναι σαφές ότι η επικεφαλής της, Τατιάνα Καλογιάννη, δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει εύκολη τη ζωή της δημοτικής αρχής.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Καλογιάννη κατέθεσε μια σειρά από ενδεικτικές προτάσεις για τη μείωση των δαπανών που θα επιφέρει πραγματική μείωση των ανταποδοτικών τελών: από την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την αναζήτηση νέου εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την ανάπτυξη της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των βιοαποβλήτων.

Με μια συγκαλυμμένη ειρωνεία και με διάθεση κριτικής προς τη δημοτική αρχή,  η κ. Καλογιάννη ανέφερε ότι «δεν έχουμε και την απαίτηση να έχουν απασχολήσει τη δημοτική αρχή μέχρι σήμερα τα ζητήματα αυτά». Κι αυτό επειδή, όπως είπε, πρώτον «η δημοτική αρχή φαίνεται να έχει ανάγκη μεγαλύτερης πίστωσης χρόνου» και δεύτερον «την απασχολούν άλλα ζητήματα όπως η εσπευσμένη θεσμοθέτηση της σύμπραξης με τις πρόσφορες παρατάξεις, η πολιτική υιοθέτησης δημοτικών συμβούλων στην απεγνωσμένη προσπάθεια απόκτησης της μαθηματικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, η, κατά προτεραιότητα, ακύρωση των πρωτοβουλιών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και οι επικοινωνιακές επιδείξεις τριτευούσης σημασίας, επιδόσεις ή εκδηλώσεις».

Τέλος, η παράταξη «Ιωάννινα_2023», μετά και την εν μέρει υιοθέτηση πρότασής της από τη δημοτική αρχή, υπερψήφισε τα δημοτικά τέλη, γιατί, όπως είπε, «δεν θα κωλυσιεργήσουμε καμία διαδικασία  που σχετίζεται εξ ορισμού με την ομαλή διοίκηση του Δήμου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back