πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Τακτικισμοί εκ μέρους του δημάρχου»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Τακτικισμοί εκ μέρους του δημάρχου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2019, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε «τακτικισμούς» και «προειλημμένες δεσμεύσεις» του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ έρχεται να αποδώσει η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη το ναυάγιο της ενδεχόμενης συνεργασίας με την παράταξη του  κ. Ελισάφ. Παράλληλα, η παράταξη επιχειρεί να αναδείξει το ενωτικό της προφίλ, μετά και την ανεξαρτητοποίηση δύο συμβούλων της και την προσχώρησή τους στο σχήμα διοίκησης της δημοτικής αρχής.

Η παράταξη «Ιωάννινα_2023» έκανε τη συνέλευσή της προχτές, μετά από πρόσκληση της επικεφαλής κ. Καλογιάννη. Στη συνέλευση συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες του διαλόγου που είχε γίνει με τον κ. Ελισάφ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παράταξη, η οποία υπεραμύνεται της ορθότητας των χειρισμών της. είχε καταθέσει πλήρες, λεπτομερές και αναλυτικό σχέδιο μνημονίου συνεργασίας στον δήμαρχο. Αλλά…

Όπως σημειώνεται, στη συνέλευση έγιναν «εμφατικά αποδεκτά» τα εξής: «H αναβλητικότητα για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών, που προήλθε από τους τακτικισμούς, την αοριστία των θέσεων και προθέσεων, καθώς και τις προειλημμένες, σε άγνωστο σε μας χρόνο, διάφορες δεσμεύσεις του Δημάρχου, σε αντιδιαστολή με την ορθολογική και ρεαλιστική κατάθεση των θέσεων και της στάσης της παράταξής μας». Είναι σαφές ότι η κ. Καλογιάννη κατηγορεί τον κ. Ελισάφ ότι δεν προσήλθε στον διάλογο (ή τουλάχιστον δεν συνέχισε τον διάλογο, μετά και τον νόμο Θεοδωρικάκου) με την παράταξή της με ειλικρίνεια.

Κατά τα άλλα, ενώπιον των μελών της παράταξης, η επικεφαλής δεσμεύτηκε για την κατάθεση της οριστικής μορφής του, υπό εκπόνηση, οργανογράμματος και του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης, στο άμεσο προσεχές διάστημα. «Η παράταξη, ως η μοναδική και νέα παράταξη που εκπροσωπεί τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας στον Δήμο μας, θα τιμήσει και τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύθηκαν, και θα καταδεικνύει, συνεχώς, τα ανταγωνιστικά της χαρακτηριστικά σε όλους όσους επιθυμούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας και της λειτουργίας του Δήμου μας» τονίζεται. Τέλος, σημειώνεται ότι η συνέλευση «έγινε σε ενωτικό κλίμα και με αξιομνημόνευτη συμμετοχή μελών».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3