ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Ναι» στο προκάτ κλειστό αλλά…

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Ναι» στο προκάτ κλειστό αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2019, 20:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ανακοίνωση εκ μέρους του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί «έλευσης» στα Γιάννενα του προκάτ κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Ελληνικού, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη (χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο), προκαλεί ένα «ντόμινο» τοποθετήσεων.

Η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» έρχεται να πάρει θέση τόσο για το προκάτ κλειστό γυμναστήριο όσο και για τα περί ίδρυσης τεχνόπολης. Δύο θέματα για τα οποία, όπως επισημαίνει με νόημα, «ήταν ενήμερος ήδη ο δήμαρχος». Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη πάει την όλη υπόθεση ακόμα πιο μακριά και θέτει επί τάπητος όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη σωστή «υποδοχή» του κλειστού γηπέδου, αφού ξεκαθαρίζει ότι συμφωνεί με την εγκατάσταση της υποδομής αυτής.

Καταρχάς, η κ. Καλογιάννη δεν θεωρεί δεδομένη τη χωροθέτηση του γηπέδου. Ο κ. Καχριμάνης είχε κάνει λόγο για τον Βοτανικό (όπου έχει χωροθετηθεί το περίφημο β’ κλειστό γυμναστήριο) ή για τα Καρδαμίτσια. Η ίδια υπενθυμίζει την προεκλογική πρόταση της παράταξής της για δημιουργία υπερτοπικού κέντρου αθλητισμού και αναψυχής στον Κατσικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, απαιτούνται διερεύνηση όλων των πιθανών θέσεων, βάσει του πολεοδομικού σχεδίου αλλά και των συνθηκών της κάθε περιοχής, ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, διασφάλιση θέσεων στάθμευσης και αποσαφήνιση του ρόλου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η παράταξη της κ. Καλογιάννη αναφέρεται και «στις δεσμευτικές υποχρεώσεις του ενός (σ.σ. με κεφαλαία) και μοναδικού εργολάβου… ώστε να μην προκληθούν εκ των υστέρων δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά το οικονομικό τίμημα του εγχειρήματος». Και οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν από το αναλυτικό πρωτόκολλο παραλαβής και τη μεταφορά όλων των συστατικών της υφιστάμενης εγκατάστασης μέχρι τη δημιουργία των νέων έργων υποδομής που απαιτούνται και την έκδοση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Για την τεχνόπολη, η επικεφαλής της παράταξης σημειώνει ότι «δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς συνδέεται ο Δήμος μας με το σχεδιασμό των δύο επιχειρήσεων τεχνολογιών αιχμής και το ενδιαφέρον τους να εγκατασταθούν στο λεκανοπέδιο». Εκτιμά πάντως, ότι αν οι δύο επιχειρήσεις αναζητούν έκταση, ο Δήμος θα μπορούσε να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους, αξιοποιώντας ακόμη και τμήμα της ακίνητης περιουσίας του. 

Στην περίπτωση που τίθεται ζήτημα μιας συνολικής προσπάθειας ίδρυσης και λειτουργίας τεχνόπολης, η παράταξη παραπέμπει στα όσα ορίζει το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού & αειφόρου ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back