Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τ. Καλογιάννη: «Δεν είναι τσιφλίκι σας…»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Δεν είναι τσιφλίκι σας…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2022, 00:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Και όχι μόνο επειδή είναι αντιδήμαρχος σε ένα κρίσιμο πόστο αλλά επειδή είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία έχει αναδειχθεί με τις «μεταρρυθμίσεις» Θεοδωρικάκου σε κυρίαρχο όργανο. Είναι επί της ουσίας ο άνθρωπος του δημάρχου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Αρλέτος δέχτηκε σκληρή κριτική από την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη για τον τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής.

«Η Οικονομική Επιτροπή δεν είναι τσιφλίκι σας ούτε προσωπική σας επιχείρηση. Ούτε διαχειρίζεται βακούφια» είπε χαρακτηριστικά η κα Καλογιάννη, κατηγορώντας τον κ. Αρλέτο ότι υποβαθμίζει τον ρόλο της επιτροπής και ότι δεν σέβεται τα μέλη των άλλων παρατάξεων. Επιπλέον, όπως είπε, τον τελευταίο καιρό, έρχονται σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς εισήγηση, ούτε καν εκ των υστέρων, με την επικεφαλής της παράταξης να κάνει λόγο για «αλαζονική και καταχρηστική στάση» εκ μέρους του κ. Αρλέτου.

Αφορμή για την κριτική της κας Καλογιάννη στάθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (όπου η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία) για συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες». Σύμφωνα με σχετική απόφαση, η συμπληρωματική σύμβαση αφορά ένα επιπλέον ποσό 290.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η αρχική σύμβαση ήταν κόστους 587.000 ευρώ. 

Ο κ. Αρλέτος δικαιολόγησε την κριτική της κας Καλογιάννη… με το σκεπτικό ότι «μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο». Υποστήριξε ότι οι συμπληρωματικές συμβάσεις «υπάρχουν για να λύνουμε σοβαρά προβλήματα» και, χωρίς καμία διάθεση πολιτικής επιχειρηματολογίας, είπε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα έργα και θα λύνουμε προβλήματα. Αν σας ενοχλεί, μειοψηφήστε…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back