ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συζητώντας τις σχολικές ανάγκες

Εικόνα του άρθρου Συζητώντας τις σχολικές ανάγκες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 14:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δημαρχείο και σχολεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά την επίσκεψή της στην πόλη.

Η κα Ζαχαράκη είχε ημίωρη περίπου συνομιλία με το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στο γραφείο του. Τη συνόδευσε η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα, ενώ παρόντες ήταν και υπηρεσιακοί εκπαιδευτικοί φορείς κ.α.

Η κα Ζαχαράκη  μετέφερε την εμπειρία της από τα σχολεία που επισκέφθηκε, λέγοντας ότι είδε «ανθρώπους που συμπράττουν σε ένα αρμονικό τρίγωνο γονιών-δασκάλων-μαθητών». Επίσης, δήλωσε τη διάθεση του υπουργείου για νέες σχολικές μονάδες, εφόσον πρώτα εξεταστούν οι υπάρχουσες ανάγκες (στα Γιάννενα είναι υπαρκτές).

Επίσης , αναφερόμενη  σε περιστατικά βίας σε σχολεία, όπως αυτό που καταγράφηκε στην Καβάλα πρόσφατα, η υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο θα επανασυστήσει το «παρατηρητήριο σχολικής βίας» . Είπε επίσης ότι στους μεσοπρόθεσμους στόχους είναι να μειωθούν οι καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

«Από την πλευρά του Δήμου θέσαμε τα μείζονα ζητήματα των σχολικών υποδομών της περιοχής μας. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το υπουργείο και ελπίζουμε σε ουσιαστικές λύσεις», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back