Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού

Εικόνα του άρθρου Σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 21:35
ΕΛΛΑΔΑ

Σε σύσταση για 4η δόση εμβολιασμού κατά της covid-19 για τους άνω των 60 ετών, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσαν κατά την ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση). Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει μετά από την 3η δόση δεν χρειάζονται 4η επαναληπτική δόση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε ότι συστήνεται κυρίως η χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού στους άνω των 70 ετών, καθώς και στους άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός με την 2η αναμνηστική δόση- δηλαδή την 4η δόση- είναι προαιρετικός αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση για αυτόν και πρόσθεσε ότι δεν σχετίζεται με τα πιστοποιητικά

Όπως τόνισε, η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά. Σημειώνεται ότι έως τώρα στη χώρα μας, τέταρτη δόση εμβολιασμού προβλεπόταν μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Την ερχόμενη Πέμπτη 7/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους 80+, την επόμενη εβδομάδα για τους 70+ και σε δύο εβδομάδες για τους 60+.

Η κα Θεοδωρίδου ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε η χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, 3 μήνες μετά τη 2η δόση.

Αλλά και σε παιδιά και εφήβους που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κινδυνο (παχύσαρκα, με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) μπορεί να χορηγείται 3η δόση έξι μήνες μετά τη 2η δόση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back