ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος κατά συνείδηση στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος κατά συνείδηση στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2023, 15:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To εγχείρημα της κατάρτισης ενός αυτόνομου συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων για τον Δήμο Ιωαννιτών δεν πέτυχε.

Επιθυμία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ήταν να υπάρξει μια αυτόνομη κάθοδος με επικεφαλής τον πρώην πρύτανη και υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εθνικές εκλογές Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Ωστόσο, όπως συχνά συμβαίνει, οι επιθυμίες δεν συμβαδίζουν συχνά με την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι ότι, πέραν της ήττας στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν στήριξε σε μεγάλο βαθμό τα δίκτυα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια, για να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, και ότι στην περίπτωση των Ιωαννίνων μέλη ή φίλοι του κόμματος είχαν κινηθεί ήδη προς άλλα ψηφοδέλτια, με τις πιθανότητες κατάρτισης αυτόνομου ψηφοδελτίου να ήταν εξαρχής πολύ λίγες.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε την τύχη να έχει μια πιο συγκροτημένη περιφερειακή παράταξη, στην οποία έχει τεθεί πια επικεφαλής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν στον Δήμο Ιωαννιτών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να στηρίξουν προοδευτικά σχήματα «εκτιμώντας τη διαδρομή και τη στάση τους στα κρίσιμα επίδικα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πόλης» όπως αναφέρεται. 

Και προοδευτικά σχήματα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εννοεί τις παρατάξεις του νυν δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου και του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα. Και στις δύο παρατάξεις, ιδίως του Θωμά Μπέγκα, έχουν εκφράσει τη διαθεσιμότητά τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εδώ και αρκετό καιρό (ακόμα και την περίοδο που οι λέξεις «τοπική αυτοδιοίκηση» δεν βρίσκονταν καν στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.). Εντός της Νομαρχιακής Επιτροπής, επίσης, υπάρχουν «φωνές» προς τη μία παράταξη και «φωνές» προς την άλλη παράταξη.

Ενδιαφέρον έχει και μια άλλη τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων: «Οι δημοτικές εκλογές δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο άσκησης κομματικών μηχανισμών»…

Για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχουν οι προοδευτικές πολιτικές «που δεν θα αντιμετωπίζουν τον Δήμο με όρους ιδιωτικής εταιρίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back