Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 28-09-2020, 19:36
ΕΛΛΑΔΑ

Για «τραγελαφική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των πολιτών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την ορθή επανάληψη κοινού ανακοινωθέντος των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, προκειμένου να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής».

«Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την "ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών" δεν έχει προηγούμενο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη "ιστορική", που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας-ΗΠΑ δεν παραγράφει τη μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως "ιστορική" από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιφυλλάσσεται για «τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία».


Το ΚΙΝΑΛ

«Μετά την αντίδραση μας, η κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος για την "ιστορική" συμφωνία των Πρεσπών» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την ορθή επανάληψη που εστάλη για την ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Nίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, αντίστοιχα.

«Ό,τι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν. Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία και στα εθνικά θέματα, τους χαρακτηρίζει. Με αυτές τις δήθεν ορθές επαναλήψεις, απλά αυτογελοιοποιούνται» υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ.


Σχόλιο Κοτζιά

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σχολιάζει: «Ιστορική προσπάθεια της ΝΔ να κλείσει τα παράθυρα από όπου εισήλθε η "Ιστορική Συμφωνία των Πρεσπων". Είχαν ξεχάσει ότι η αλήθεια όπου βρει χαραμαδα τρυπώνει, πόσο όταν ξεχνάνε πόρτες και παράθυρα ανοικτά».


Η αλλαγή

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, Ν. Δένδια και Μ. Πομπέο, εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν όπου η «Συμφωνία των Πρεσπών» χαρακτηριζόταν «ιστορική». Μερικές ώρες αργότερα η λέξη «εξαφανίστηκε», όπως εξαφανίστηκε και από την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα!

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2