ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Οι προτάσεις για την Υγεία

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Οι προτάσεις για την Υγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2023, 19:04
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σενάριο ιδιωτικοποίησης ή συρρίκνωσης των νοσοκομείων εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, με αφορμή επίσκεψη κλιμακίου, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Μερόπη Τζούφη, στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων περιγράφει ως εξής την κατάσταση στο «Χατζηκώστα»: «Οι αντοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ εξαντλούνται, ενώ το επικουρικό προσωπικό παραμένει σε καθεστώς ομηρίας. Στο Νοσοκομείο ‘Γ. Χατζηκώστα’ παραπάνω από το 30% των εργαζόμενων είναι επικουρικοί ή με διάφορες άλλες ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Οι συνεχείς μετακινήσεις, κυρίως επιστημονικού προσωπικού, για την κάλυψη αναγκών σε άλλες υποστελεχωμένες δομές υγείας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πρότασή του για τη δημόσια υγεία, περιλαμβάνει: ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ, 15.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία, μέτρα προσέλκυσης νέων επιστημόνων, μισθολογική αναβάθμιση του υπηρετούντος προσωπικού, κίνητρα για την στελέχωση των δομών υγείας σε δυσπρόσιτες περιοχές, δραστική μείωση της οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκων και στήριξη και επέκταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους, για μια κοινωνία ισότητας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back