ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Προτάσεις για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Προτάσεις για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2023, 02:18
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Mε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, στο οποίο συμμετείχε και ο τομεάρχης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νίκος Σκορίνης.  

Στη συνάντηση με τον ΣΕΒΙΠΕ συζητήθηκαν διάφορα θέματα, με τον κ. Σκορίνη να υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποστήριξη της λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και  για την προσέλκυση νέων επενδυτών και επιχειρήσεων.

Σε όλες τις συναντήσεις καθώς και στην επίσκεψη στην Πανηπειρωτική Έκθεση Ιωαννίνων τονίστηκαν από την πλευρά του τομεάρχη και του κλιμακίου, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνει την ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων και ειδικότερα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, των δανείων και των επιδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να συμπεριλαμβάνει και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την Περιφέρεια, όχι μόνο το κέντρο και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ίδρυση Ταμείου Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών για την άρση του χρηματοδοτικού αποκλεισμού.

Τέλος ο Νίκος Σκορίνης ενημέρωσε για τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής και του ενεργειακού κόστους, μέσω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και χρηματοδότησης δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και αυτοπαραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και για τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα του ιδιωτικού χρέους και αφορούν την προστασία 1ης κατοικίας και επαγγελματικής έδρας, με τη νομοθέτηση νέου πτωχευτικού κώδικα, τα μέτρα μείωσης των φορολογικών βαρών, με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, και ρύθμιση των χρεών των επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, στις συναντήσεις και επισκέψεις  συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Γρίβας, Λίλα Σουλελέ, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής και ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων, Σάββας Δημητριάδης και Πέτρος Παλάσχας αντίστοιχα, ο Χρήστος Μαντάς μέλος της Κ.Ε., η Ελένη Παπαθανασίου μέλος της ΝΕ και ο Θαλής Παξιμαδάκης μέλη θεματικής ΜΜΕ και η Ελένη Νάστα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back