ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Τι παραπάνω γνωρίζει ο κ. Καχριμάνης;»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Τι παραπάνω γνωρίζει ο κ. Καχριμάνης;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2021, 20:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι σημερινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει πια η περιοχή, προκάλεσαν μια σειρά από «κρίσιμα ερωτήματα» για την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

Ο κ. Καχριμάνης έριξε το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εξωτερικών που δίνει, όπως είπε, άδειες για αθρόες διακομιδές και εισαγωγές από τη γειτονική Αλβανία, μίλησε και για κάποιες «παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων που δημιούργησαν εστίες διασποράς» και υποστήριξε ότι «ενδεχόμενη ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις ‘κόκκινες’ περιοχές θα προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα» (διαβάστε εδώ).

Καταρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναρωτιέται με ποια πληροφόρηση ο κ. Καχριμάνης έκανε τις (γραπτές) δηλώσεις. «Γνωρίζει κάτι επιπλέον που η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζει;» αναρωτιέται. Ερωτήματα θέτει και για το υπουργείο Εξωτερικών. Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά με ποιες αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών διακομίζονται ασθενείς από τη γειτονική χώρα, κι αν υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση δεν προκύπτει από τις διακομιδές, προσθέτοντας ωστόσο ότι « προκύπτει πίεση στο σύστημα περίθαλψης». Αναρωτιέται δε σε ποιες παρασπονδίες αναφέρεται ο περιφερειάρχης, ποιοι ακριβώς έλεγχοι γίνονται και ποια είναι τα αποτελέσματα και τα αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό σε όλους τους πολίτες και στην περιοχή μας, ότι το κυβερνητικό αλαλούμ στην διαχείριση της πανδημίας βλάπτει σοβαρά την κοινωνία, τα δε επανειλημμένα lockdown μέσα στα lockdown , υπογραμμίζουν εμφατικά τραγικές ανεπάρκειες και αποτυχίες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αφού ξεκαθαρίζει ότι είναι «απέναντι σε ιατρικούς και εμβολιαστικούς εθνικισμούς», υπενθυμίζει ότι έχει προτείνει από καιρό:  

-την αποκέντρωση της επιδημιολογικής επιτήρησης, με θεσμικούς όρους, και με μαζικά test και  ελέγχους  ιδιαίτερα σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους, ώστε οι τοπικές  κοινωνίες να γνωρίζουν και να συμμετέχουν ενεργά στις πολιτικές δημόσιας υγείας

-τη γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και την ενεργό εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Όμως η κυβέρνηση όχι μόνο κωφεύει , αλλά επιτίθεται συνεχώς σε μια κοινωνία που φτάνει στην απόγνωση. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Νέα Δημοκρατία αποφασίζει  την περικοπή κατά 600 εκ ευρώ των δαπανών για τη δημόσια υγεία και ενισχύει τους χρήσιμους συμμάχους της μεγαλοκαναλάρχες  και ειδικούς, ακριβοπληρωμένους αλλά ελάχιστα αποτελεσματικούς, συμβούλους και τεχνοκράτες» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back