ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Πολλά… παράλογα για να είναι τυχαία»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Πολλά… παράλογα για να είναι τυχαία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2022, 10:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια… ανθολόγηση γεγονότων που ανήκουν στην «σφαίρα του παραλόγου» όπως τα περιγράφει, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, κατευθύνοντας τις βολές του προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, αλλά και τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά.

Σχετικά με αποφάσεις του κ. Καχριμάνη, τονίζει ότι «αποφάσισε μόνος του, όπως πράττει συνήθως» να αναλάβει την ευθύνη του έργου σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια. «Αν δεν πρόκειται για μία ακόμη φωτοβολίδα, πρόκειται για θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Εξάλλου υπάρχει το κακό προηγούμενο με την μελέτη σύνδεσης Ιωαννίνων- Κακαβιάς που έκανε βόλτες μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Ηπείρου» αναφέρει το κόμμα.

Επίσης, τονίζει ότι οι πολίτες πέφτουν θύματα «του πρωτοφανή καβγά» της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και τους Δήμους. «Αποτέλεσμα της διετούς αντιπαράθεσης είναι η απόλυτη σύγχυση που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε εύρεση άμεσης λύσης.

Τέλος, τονίζει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου «έκανε ακορντεόν τον προϋπολογισμό του Κέντρου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας» και ότι απέκλεισε από τον σχεδιασμό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Μάλλον η Περιφέρεια παράγει έρευνα και το Πανεπιστήμιο στήνει μπέλεϋ. Επιπλέον δεν υπήρξε ουσιαστική δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως όφειλε να υπάρξει, αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα», αναφέρει.

Τέλος, χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του κ. Αμυρά στο αισθητικό δάσος των Ιωαννίνων «πρωινή βόλτα που διαφημίζει το αυτονόητο, τον καθαρισμό του» και ζητάει να ενημερώσει «πού βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης» και πότε θα το παρουσιάσει, αλλά και ποια είναι η θέση του, ως αρμόδιου υφυπουργού, για τη θέση που υποστηρίζει η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα, για αλλαγή οριοθέτησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back