Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Νatura μαζί με την κοινωνία»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Νatura μαζί με την κοινωνία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2021, 22:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 η σημερινή, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων να δεσμεύεται ότι «θα αντιπαλέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και θα αγωνιστεί για την πραγματική αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής με σεβασμό, προστασία και διατήρηση των περιοχών Natura, μαζί και δίπλα με την κοινωνία».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 όπως και ότι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων υπάρχουν 17 προστατευόμενες περιοχές (άλλες εξ ολοκλήρου και κάποιες με τμήματά τους).

Καταγγέλλει δε ότι το φυσικό κεφάλαιο του τόπου «παραδίνεται με ‘συνοπτικές διαδικασίες’ στα ανεξέλεγκτα επενδυτικά σχέδια μεγάλων εταιρειών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και όχι μόνο». «Με πρόσχημα την προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης, αποτελεί συνειδητή και σχεδιασμένη θεσμική επιλογή της ελληνικής πολιτείας να αποσαθρώσει την προστασία που παρεχόταν έως σήμερα στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura» τονίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση του νόμου 4685/2020, την άμεση κατάργηση του άρθρου 218 του ν. 4782/2021 του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και την άμεση εγκατάλειψη όλων των σχεδίων παράδοσης των περιοχών Natura σε μεγάλες εταιρίες ΑΠΕ αλλά και εξορυκτικές εταιρίες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back