Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2023, 16:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της και υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν από οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφυγών από τους  νόμους Κατσέλη – Σταθάκη».

Προσθέτει δε ότι «τον Μάρτιο του 2019 θεσπίσαμε το νόμο 4605 στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με τις τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νόμος αυτός καταργήθηκε από την ΝΔ η οποία νομοθέτησε τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/27.10.2020 ο οποίος κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Επίσης, παραθέτει νομοθετικές του παρεμβάσεις στη Βουλή και υπόσχεται ότι «στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικατασταθεί ο πτωχευτικός κώδικας με νόμο για  την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης», κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για «απληστία και την αισχροκέρδεια των funds και των servicers και την υποταγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ΝΔ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί κριτική για τις αποφάσεις του σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα έχουν εκδώσει το ΚΚΕ Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back