ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Η σφαγή των vouchers»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Η σφαγή των vouchers»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2022, 16:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων παραθέτει τα οριστικά αποτελέσματα για τα vouchers σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεα, στο νομό Ιωαννίνων, αναφέροντας ότι «μόλις 3.139 παιδιά εγκρίθηκαν, ενώ 2.735 αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μάλιστα τα 2.149 είχαν πλήρη φάκελο και οι γονείς πληρούσαν όλα τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα».

Αναφέρει ότι οι δείκτες απόρριψης είναι μεγαλύτεροι στο νομό Ιωαννίνων και στον Δήμο Ιωαννιτών δεν υπάρχουν οι δημοτικές υποδομές για να καλυφθούν όλα τα vouchers.

«Αφωνία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η υπεύθυνη υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με περισσή έπαρση  προανήγγειλε τον… όλο και αυξανόμενο αριθμό δικαιούχων παιδιών με τα αποτελέσματα να τη διαψεύδουν παταγωδώς» σημειώνει το κόμμα και συμπληρώνει ότι «εδώ και μέρες οι γονείς έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν μια θέση σε σταθμούς για τα παιδιά τους, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές ειδικά όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «σε μια χρονιά με το μηνιαίο  εισόδημα να μην καλύπτει ούτε καν ένα 15νθήμερο, με την αβεβαιότητα και την αγωνία για το χειμώνα που έρχεται, με τα καρτέλ των καυσίμων και της ενέργειας να έχουν αυξήσει τα κέρδη τους έως και  500%, η ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το θράσος να επαίρεται για τη δήθεν φροντίδα της για το παιδί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3