ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για επίσκεψη Χρυσοχοΐδη: «Πωλείται ελπίς»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για επίσκεψη Χρυσοχοΐδη: «Πωλείται ελπίς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2023, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σχολιάζει την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Γιάννενα, την «πρώτη υπουργού Υγείας μετά από 4 χρόνια και των κυβερνήσεων Μητσοτάκη» όπως αναφέρει.

Το κόμμα αναφέρεται σε προβλήματα που εντοπίζονται στον χώρο της Υγείας, στην περιοχή, σε πρόληψη, θεραπεία, διακομιδή, φάρμακα κ.λπ.

Αντέτεινε στους ισχυρισμούς του υπουργού για κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, λέγοντας ότι «σε σύνολο 52 προκηρύξεων για ειδικευμένους γιατρούς της 6ηΥπε, στην Ήπειρο προβλέπονται μόλις τρείς μόνιμοι γιατροί» και τόνισε ότι «πούλησε ελπίδα» στους συμβασιούχους.

«Αρκέστηκε να ακούσει για τις κλειστές αίθουσες χειρουργείων στο ΠΓΝΙ, για την σιωπηρή αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, τις τραγικές ελλείψεις σε δημόσιους μαστογράφους στα Νοσοκομεία της Ηπείρου και για την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών όπως αυτές της τεχνικές υπηρεσίες με αναθέσεις σε εργολάβους» προσθέτει.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Υγεία κινητοποιούνται για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας, η κυβέρνηση πουλάει ελπίδα. Η υγεία είναι σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με υποσχέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back