Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Εορταστικές» οδηγίες στον πρωθυπουργό

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Εορταστικές» οδηγίες στον πρωθυπουργό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2021, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια ανακοίνωση, σε τελείως διαφορετικό… κλίμα από ό,τι συνηθίζεται σε πολιτικές ανακοινώσεις, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δώσει «8+2 οδηγίες προς τον πρωθυπουργό με αφορμή τις διακοπές του στην περιοχή μας», ασκώντας κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταφτάνει σήμερα στην Αρίστη Ζαγορίου για ολιγοήμερες διακοπές. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του, θέτει με αρκετά καυστικό τρόπο διάφορα ζητήματα, κυρίως περιβαλλοντικά.

Το ξεκίνημά του… γίνεται με την υπενθύμιση προς τον κ. Μητσοτάκη ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και η Ιόνια οδός (οι δύο τρόποι έλευσης στα Ιωάννινα) έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και με την παρότρυνση να επισκεφθεί έστω για λίγο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. «Καλόν είναι, πριν ευχηθείτε στους  γιατρούς και το προσωπικό για τις γιορτές, να τους ρωτήσετε αν τυχόν χρειάζεται να υποστηριχθεί το ΕΣΥ ή αν θεωρούν αχρείαστη πολυτέλεια τις ΜΕΘ. Προσοχή μην κάνετε το λάθος και τους ρωτήσετε που θα γιορτάσουν» τονίζεται.

Και ακολουθεί το θέμα «Ζαγόρι».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων επισημαίνει επί της ουσίας τη σύγκρουση νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ με το περιβάλλον και τη φύση του Ζαγορίου (κι όχι μόνο, προφανώς).

Συγκεκριμένα, προ(σ)καλεί τον κ. Μητσοτάκη να κάνει, με φόντο τη χαράδρα του Βίκου, μια «τιμητική αναφορά στον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη» όπως και να εξηγήσει στους τοπικούς φορείς και στους επιχειρηματίες πώς θα γίνει η «Πράσινη Μετάβαση» αλλά και γιατί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την περιοχή εξαντλείται στην «’καινοτόμα’ ιδέα συντήρησης και κατασκευής μονοπατιών» μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Άλλη μια «οδηγία» του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, αφορά την υποψηφιότητα ένταξης του Ζαγορίου στην UNESCO και κατά πόσο αυτή συνάδει με τα όσα συμβαίνουν στο Πάπιγκο. «Μη μας πάρετε στο Λαιμό σας τώρα που φτιάχνουμε τον φάκελο» αναφέρεται με νόημα.

Και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με την πρό(σ)κληση προς τον κ. Μητσοτάκη για «τιμητική αναφορά στο άρθρο 219 ν. 4782/2021 που ανοίγει  τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων Περιοχών Προστασίας της Φύσης, Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια» αλλά και για εξηγήσεις για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Στο «πακέτο των οδηγιών», και οι επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» («ξεκαθαρίστε στους Ηπειρώτες αν πρόκειται για αυτοκινητόδρομο του 21ου αιώνα ή για ‘διευρυμένο μονοπάτι’ του περασμένου αιώνα»), για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες-κτηνοτρόφοι («οι πραγματικοί κι όχι οι fake καουμπόυδες») λόγω της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο και για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων («δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα. Άλλωστε για το ‘τίποτα’ έχετε και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος. ‘Το πρόβλημα θα το λύσει ο χρόνος και η ζωή’  όπως μας διαβεβαίωσε με… αμπελοφιλοσοφική διάθεση τον περασμένο Ιούνιο!»).

Και για το τέλος, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κρατάει κάποια λογοπαίγνια που αφορούν την περίφημη κασσιόπιτα του Ζαγορίου («μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον εστιάτορα αν ‘κάηκε’ από την τιμή του ρεύματος») και για τον φωτεινό σηματοδότη που υπάρχει στην Αρίστη. «Ο κόσμος του Ζαγορίου και όλης της Ηπείρου θα σας δείξει «Κόκκινο» σύντομα, καθώς το ‘ψέμα έχει κοντά ποδάρια’, όπως λέμε κι εμείς εδώ! Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!» καταλήγει η ανακοίνωση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back