Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα διδακτορικά των Ιατρικών σχολών

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα διδακτορικά των Ιατρικών σχολών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2023, 17:44
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με τη διάταξη που αποκλείει τους απόφοιτους των Ιατρικών από την εκπόνηση διδακτορικού.

Οι τομεάρχες Παιδείας και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν πως μεταξύ των πολλαπλών στρεβλώσεων του νόμου 4957/2022 για τα ΑΕΙ, το άρθρο 92 «στερεί από του απόφοιτους των Ιατρικών τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, παρότι το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 12 ακαδημαϊκά εξάμηνα και το πτυχίο αντιστοιχεί σε 360 πιστωτικές μονάδες» και ουσιαστικά, καταργεί την πρόσβαση των πτυχιούχων Ιατρικής από την απευθείας εκπόνηση διδακτορικού.

Λόγω της φύσης της σχολής και της εξαετούς φοίτησης, προβλεπόταν η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, χωρίς μεταπτυχιακό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την υπουργό να απαντήσει αν η συγκεκριμένη διάταξη «αποτελεί προϊόν ‘κακής’ νομοθέτησης ή αποτυπώνει κυβερνητικές θέσεις που αποσκοπούν στην αλλαγή του τοπίου της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας».

Τέλος, ζητούν απαντήσεις, γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμα νομοθετική αλλαγή «παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Ιατρικών Σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ», όπως αναφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back