ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ-δήμαρχος Ιωαννίνων: Συνάντηση για το προσφυγικό

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-δήμαρχος Ιωαννίνων: Συνάντηση για το προσφυγικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2022, 16:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ συνάντησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρο Νάτση, την υπεύθυνη προσφυγικού της ΝΕ Ιωαννίνων Άννα Γαλανάκη και τη Γεωργία Κυριακάκου, μέλος της θεματικής για το προσφυγικό. Στη συνάντηση πήρε μέρος και η αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή.

Συζήτησαν βασικά τις απολύσεις εργαζόμενων στην «κοινωφελή εργασία» για τους οποίους τόνισαν ότι δεν δόθηκε καν «η δυνατότητα να συνεχίσουν έστω και μέσω της ιδιωτικής εργολαβικής εταιρείας που επέλεξε η κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των απολυμένων βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, προχωρώντας σε στοχευμένες ενέργειες.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του κόμματος στη δημιουργία φραχτών αποκλεισμού γύρω από τις προσφυγικές δομές, λέγοντας ότι «οι φράχτες μόνο περισσότερα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων στα camps αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή συνύπαρξή τους με τις τοπικές κοινωνίες».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται  απαντήσεις που πήρε η αντιπροσωπεία, από τη δημοτική αρχή. 

Τέλος, σημείωσε ότι η δημιουργία του  Διαπολιτισμικού Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης «αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στήριξη των προσφύγων και μεταναστών της περιοχής» και ότι «η στήριξη όλων των πολιτών, και ειδικά αυτών που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, από τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία και ειρήνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back