Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «10.000 ευρώ στην Αποκεντρωμένη» για κομματικά στελέχη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «10.000 ευρώ στην Αποκεντρωμένη» για κομματικά στελέχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2023, 10:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην περιοδεία «κοπής πίτας και γκαλά» που κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στα Γιάννενα, θα επισκεφθεί και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, σχολιάζει την επίσκεψη Βορίδη, με αφορμή την επαναφορά των διορισμένων κομματικών στελεχών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Καταγγέλλει ότι αφενός, διατηρείται ο θεσμός του συντονιστή, μαζί με την επαναφορά του γραμματέα, με «συγκεχυμένα» καθήκοντα, αφετέρου ότι το κόστος για τον διορισμένο γραμματέα και 4 συμβούλους του, ανέρχεται στα 10.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Βορίδη για αποκέντρωση με ισχυρή αυτοδιοίκηση και μέριμνα για την αποτελεσματικότερη, χρηστή και αμερόληπτη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα ακόμα αφήγημα του επιτελικού κράτους. Αντ΄αυτών επανερχόμαστε στην ισχυροποίηση του κομματικού κράτους που τόσο έχει στοιχίσει στην ελληνική κοινωνία», τονίζει μεταξύ άλλων το κόμμα.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «έχουμε έτσι τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες να πληρώνουν για τα ίδια (;) καθήκοντα και Συντονιστή και Γραμματέα σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back