ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συντονίστε ξανά τις τηλεοράσεις σας

Εικόνα του άρθρου Συντονίστε ξανά τις τηλεοράσεις σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2021, 17:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Τρίτη 13 Ιουλίου θα γίνει η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λάρισας Τρικάλων και τμήματος της Καρδίτσας, σύμφωνα με την Digea.

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Τα κέντρα εκπομπής που θα επηρεαστούν σε Θεσπρωτία, Γιάννενα, Κέρκυρα, είναι τα εξής:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΓΡΑΝΙΤΣΟΠΟΥΛΑ
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΚΑΤΑΡΑ
ΛΙΓΓΙΑΔΕΣ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΡΟΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΟΥΝΙ
ΨΑΚΑ


Οι τηλεθεατές  που διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία high definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή υυκρίνεια (HD). Βέβαια, η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας για τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι κάτι αρκετά… σχετικό.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back