Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέχεια δηλώσεων κατά του «Αφήστε με να ζήσω»

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια δηλώσεων κατά του «Αφήστε με να ζήσω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 10:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Χειρονομία ΑΚ σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση της Ν.Δ, επαναφέρει μια ακραία συντηρητική ατζέντα και ακροδεξιά ρητορική, η οποία στηρίζεται στο δόγμα του πατρίς θρησκεία οικογένεια και ελπίζει στη συντηρητικοποίηση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας» καλώντας στην αντισυγκέντρωση του Σαββάτου 22/2 στις 17.30 στην Ακαδημία, όπου θα γίνει η εκδήλωση του «Αφήστε με να ζήσω», κατά των εκτρώσεων.

Επίσης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου του συντηρητισμού και της αντιεπιστημονικής προσέγγισης, του ρατσισμού, της απλούστευσης και του λαϊκισμού σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου λόγου. Ανεξέλεγκτος ο παραλογισμός θα βιάσει τις συνειδήσεις , θα αμφισβητήσει τις επιλογές των σκεφτόμενων ανθρώπων, θα αντιταχθεί στο αυτονόητο, θα ενοχοποιήσει τους αγώνες όσων αντιστέκονται».

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί στη συγκέντρωση και αναφέρει: «Το αναχρονιστικό παραλήρημα μίσους και σκοταδισμού της κίνησης ‘Αφήστε με να ζήσω’ για την απαγόρευση του τερματισμού κύησης ταιριάζει απόλυτα με το ιδεολογικό περίβλημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μιας κυβέρνησης που τάζει επιδόματα γέννησης παιδιού ενώ αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές! Χέρι-χέρι πηγαίνει και  το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών, γνωστό για τις σχέσεις του με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Όλοι αυτοί νοιάζονται περισσότερο για τα αγέννητα παιδιά, παρά για τα γεννημένα που θα δουλεύουν μια ζωή για να αποπληρώνουν τις απαιτήσεις των δανειστών».


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών στο σώμα τους,  στις  επιθυμίες τους, στις επιλογές τους, στην εργασία , στην ψυχαγωγία και  στην μητρότητα όταν αυτές το επιθυμούν. Ενάντια στις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συμπλεουν με  τις πολιτικές που βλέπουν την γυναίκα ως εργαλείο αναπαραγωγης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο πόλεμο, εναντία στο φασισμό, στο εθνικισμό, το ρατσισμό και τον σεξισμό» και καλεί επίσης στη συγκέντρωση.

Αγωνιζόμαστε  για την ειρήνη, την συναδέλφωση των λαών και την υπεράσπιση των  ανθρωπίνων κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας.

Για αυτό και εναντιωνόμαστε στην κίνηση «Αφήστε με να ζήσω» και στην εκδήλωση που διοργανώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back