Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχεια… «άτυπης πληροφόρησης» για τα σχολεία

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια… «άτυπης πληροφόρησης» για τα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2022, 14:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενώ το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει μόνο «δια πηγών» και όχι επίσημα, τα κρούσματα που εντοπίζονται ανά άτακτα χρονικά διαστήματα στη σχολική κοινότητα, συνεχίζονται οι, επίσης άτυπες, πληροφορίες.

Για παράδειγμα, σε ιστοτόπους (όπως της ΕΡΤ) αναφέρονται ως κλειστά σχολικά τμήματα στην Άρτα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν αναφέρει τίποτα στη σχετική, ενημερωτική υποτίθεται, κατάσταση.

Η δε βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη κάνει λόγο με ανακοίνωσή της για «εκατοντάδες κρούσματα στα σχολεία των Ιωαννίνων», παραθέτοντας στοιχεία που συνέλεξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αυτά, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου νοσούσαν 448 μαθητές-τριες και 84 εκπαιδευτικοί.

Η κα Τζούφη αναφέρει ότι «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εφαρμόζουν το σχέδιο ‘ανοσία της αγέλης στα θρανία’, αδιαφορώντας για τον υγειονομικό αντίκτυπο τόσο στα σχολεία, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα» και καταγγέλλει την επιμονή στο «στο αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο 50%+1, πανηγυρίζοντας μάλιστα που με 50.000 κρούσματα στα σχολεία της χώρας κλείνουν μόνο 2-3 τμήματα». Δηλώνει δε στήριξη στο συλλαλητήριο στις 18.00 της Τετάρτης, στη Ζωσιμαία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back