Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 15-11-2016, 10:10
ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ καθώς κατηγορείται για δωροδοκία με 2 ΕΚΑτ. ευρώ για να δώσει θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft του 50% των μετοχών της Bashneft, του ίδιου κλάδου, δήλωσε η Επιτροπή Ερευνών στη Μόσχα.

Η Επιτροπή, που υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα.

Ο υπουργός ήταν υπεύθυνος για το τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της ρωσικής κυβέρνησης και είναι ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνητικός που έχει συλληφθεί στη Ρωσία μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 1991.

Η Επιτροπή, που υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα. «Ο Ουλιουκάγιεφ ετέθη υπό κράτηση τη νύχτα, αμέσως μετά από την ανάκρισή του», είπε μέλος της Επιτροπής στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπηρεσιακής διευθύντριας του γραφείου τύπου της Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο στο πρακτορείο RIA Novosti, «ο Ουλουκάγιεφ συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ εισέπραττε τη δωροδοκία». Η έρευνα, πρόσθεσε, «εστιάζεται στον εκβιασμό για δωροδοκία από τους αντιπροσώπους της Rosneft υπό την χρήση απειλών».

Οι ρωσικές αρχές παρακολουθούσαν τον υπουργό για πάνω από ένα χρόνο. Το κινητό του τηλέφωνο και αυτά των στενών του συνεργατών είχαν παγιδευτεί. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης οχτώ έως 15 ετών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus