Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία με έργα του Σπύρου Ευαγγέλου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2016, 09:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Συναυλία με έργα του συρρακιώτη δημιουργού Σπύρου Ευαγγέλου θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Γεννημένος το 1932 ο Σπύρος Ευαγγέλου είναι συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός και καλλιτεχνικός παράγοντας της Ηπείρου,

ξεκίνησε από το 1948 ως κορνετίστας της Φιλαρμονικής Πρεβέζης στην οποία παρέμεινε ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Το 1960 ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας με τον Σταύρο Δήμα και αργότερα γράφτηκε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του συνθέτη Μιλτιάδη Κουτσούγκου. Αποφοίτησε το 1978 με διπλώματα ανωτέρων θεωρητικών, έχοντας ήδη αρχίσει το συνθετικό του έργο, το οποίο απαριθμεί 25 μουσικά έργα, μερικά εκ των οποίων ερμηνεύθηκαν σε διάφορες συναυλίες στην Πρέβεζα, τα Γιάννενα και την Αθήνα. Ασχολήθηκε με το μουσικοπαιδαγωγικό έργο ως καθηγητής θεωρητικών σε διάφορα ωδεία της Ηπείρου.

Για τον συνθέτη και το συνθετικό του έργο θα μιλήσει στην έναρξη της εκδήλωσης ο μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής και επίτιμο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θωμάς Ταμβάκος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back