Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» από την ομάδα «Επί Σκηνής»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 13:01

Τη θεατρική κωμωδία των Θαν. Παπαθανασίου-Μιχ. Ρέππα «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» παρουσιάζει η ερασιτεχνική ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Σφαιρόπουλος. Παίζουν: Νίκος Τζίμας, Δημήτρης Ντίνας, Μαρία Βασιλείου, Βούλα Καραγκούνη, Παναγιώτης Σιώνης, Χριστίνα Μαϊδάτση, Γιάννης Ηλίας, Έφη Στάμου, Χρήστος Μπέλλος.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Για τους άνεργους, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και τα παιδιά, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπόθεση: Η Πένη κι ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη, τη Λίζα, που σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα. Ζουν σ’ ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι, τι άλλο, να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό.

Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της ο Βασίλης, οι οποίοι ζουν σ’ ένα αντίστοιχο περιβάλλον.

Λίγο πριν το Πάσχα, έρχεται η κόρη τους η Λίζα με το αγόρι της τον Άλφρεντ, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο. Το γεγονός προκαλεί μια αναστάτωση στην οικογένεια, μάλλον ευχάριστη, αφού ο Άλφρεντ είναι όμορφος, ευγενικός και Άγγλος αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν αποκαλύπτουν ότι είναι σκέτος Αλβανός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των συμπέθερων απ’ τα Τίρανα, των γονιών του Άλφρεντ, της Κλαμπέτας και του Μπουκουράν. Ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back