Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμμαχία Ηπειρωτών: «…με όσους συμφωνούν»

Εικόνα του άρθρου Συμμαχία Ηπειρωτών: «…με όσους συμφωνούν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2018, 16:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» απαντάει στην απόφαση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει δικό του υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές, τον Δημήτρη Δημητρίου, με αιχμές που ουσιαστικά απευθύνονται στην τοπική ηγεσία του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

«Η συγκρότηση της παράταξης μας βασίστηκε στην αρχή της συνεργασίας και αυτήν εξακολουθούμε να υπηρετούμε. Οι αλλήθωρες στοχεύσεις δεν μας αφορούν. Θα συναντηθούμε με όσους συμφωνούν» αναφέρει η ανακοίνωση, βγάζοντας εκτός… κάδρου ακόμα και δικά της μέλη, που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΚΙΝΑΛ, αλλά θα στηρίξουν την κομματική επιλογή.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα αναφέρεται στην κοινή προσπάθεια με την Ήπειρο της Ανατροπής, που σκοπό έχει «να διεκδικήσει την περιφέρεια Ηπείρου στις επερχόμενες εκλογές, τον Μάιο του 2019» όπως αναφέρει. Μάλιστα δίνει το πολιτικό στίγμα του δικού της «μεριδίου» της πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι «η πολιτική αναφορά των παρατάξεων μας στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού σηματοδοτεί και σε ποιες συλλογικότητες απευθύνεται το κάλεσμα διάλογου».

Προσθέτει ακόμα ότι ναι μεν οι αποφάσεις των κομμάτων επηρεάζουν τον εν εξελίξει διάλογο, αλλά «δεν τον αναστέλλουν» και αφήνει περισσότερες ακόμα αιχμές τονίζοντας: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στην Ήπειρο η κομματική επιλογή δεν είναι η λύση για τις περιφερειακές εκλογές και το διακύβευμα τους, ούτε απαντάει στη βασική διεκδίκηση. Υποσχεθήκαμε να εργαστούμε για τη συγκρότηση ενός συνδυασμού νίκης και συνεχίζουμε την προσπάθεια, την οποία αγκαλιάζουν και σ’ αυτήν ακουμπάνε τις ελπίδες τους οι πολίτες».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back