Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια κάθε Τρίτη

Εικόνα του άρθρου Συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια κάθε Τρίτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2020, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια νέα δομή εγκαινίασε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.  Πρόκειται για έναν συμβουλευτικό σταθμό άνοιας, που στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, στην υποστήριξη των πασχόντων του και την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους, όπως και στην εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, κατά την τελετή των εγκαινίων, υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας αυτής της νέας ενώ σημείωσε πως «με τη συνεργασία και άλλων φορέων θα επιτευχθεί μια φιλική κοινότητα προς την άνοια». Παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, υπεύθυνη πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Αγνή Νάκου, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την Παρασκευή Σακκά, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία τόνισε ότι η ίδρυση αυτών των συμβουλευτικών σταθμών παρέχει στα άτομα με άνοια πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Ο συμβουλευτικός αυτός σταθμός θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, (Α. Ζίννη 12, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back