ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος Εργαζόμενων «Χατζηκώστα» κατά απογευματινών χειρουργείων

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εργαζόμενων «Χατζηκώστα» κατά απογευματινών χειρουργείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2024, 10:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη λειτουργία επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.

«Αποτελούν ένα ακόμα βήμα για την λειτουργία του Νοσοκομείου ως επιχείρηση» σημειώνει και συμπληρώνει ότι «την ευθύνη για τις αναμονές και τις λίστες της ντροπής την έχει η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης».

Ο σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι «διαιρούν τους ασθενείς σε έχοντες που θα νοσηλευτούν και σε μη έχοντες που λόγω φτώχειας θα περιμένουν στην λίστα αναμονής» και τους υγειονομικούς «σε αυτούς που θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία και μάλιστα συγκεκριμένες ειδικότητες, γιατρών, νοσηλευτών κλπ. Ενώ οι παθολόγοι, οι καρδιολόγοι, οι εργαστηριακοί γιατροί , το νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών, το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, θα δουλεύουν χωρίς να αμείβονται».

Καταλήγει τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Παλεύουμε για αποκλειστικά υψηλού επιπέδου Δημόσια Υγεία - Όχι στο νοσοκομείο επιχείρηση».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back