ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων: «Τα προβλήματα παραμένουν»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων: «Τα προβλήματα παραμένουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2024, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μάκη Χρυσοστόμου και τον γενικό γραμματέα του Δήμου Κώστα Μπαμπασίκα, είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα.

Ο σύλλογος, στη σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι από την προηγούμενη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα «δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα», δηλαδή μελέτες για απομάκρυνση αντικειμένων από το εργοτάξιο, η πληρωμή των συνεργείων για τις επισκευές των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου, ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμα στην υπηρεσία τα 8 από τα 12 νέα απορριμματοφόρα.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν επιθυμεί συγκρουσιακές σχέσεις, αλλά «ήταν αρνητική ακόμα και στο να απαντήσει πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τη νυχτερινή εργασία και τις εξαιρετέες του 2024 και έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση μισής ώρας ώστε να γίνει επικοινωνία με τους αρμόδιους για να απαντηθεί ότι θα πληρωθούν σήμερα».

Εν τέλει, ο σύλλογος λέει ότι «η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας. Το νέο αφήγημα της δημοτικής αρχή για καθυστερήσεις εξαιτίας της συγχώνευσης των νομικών προσώπων προφανώς και δεν μπορεί να απαντήσει γιατί το εργοτάξιο -που δεν έχει καμία σχέση με τα νομικά πρόσωπα- βρίσκεται υπό διάλυση».

Τέλος, καλεί εργαζόμενους-ες στην απεργία της Πρωτομαγιάς.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back