Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος Εργαζόμενων: «Ανεπαρκή μέτρα» στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εργαζόμενων: «Ανεπαρκή μέτρα» στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 16:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά τα κρούσματα στην πολεοδομία δεν είναι επαρκή.

Αναφέρει ότι οι ο Δήμος ενημέρωσε τους εργαζόμενους μέσω του συστήματος «Ίριδα», αλλά και ότι στο σύστημα «έχουν πρόσβαση όλοι» και ότι παρέθεσε «τα διάτρητα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ (τα οποία ούτως ή άλλως δεν τηρεί)».

Ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει σχέδιο δράσης, με το οποίο να εντοπίζονται σημεία/θέσεις/είδος εργασίας με υψηλό κίνδυνο όπως επιβάλουν τα πρωτόκολλα. Δεν έχουν καθοριστεί μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για την εξάλειψη ή τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης των εργαζόμενων και του κοινού από τη νόσο».

Σημειώνει επίσης ότι η κατάρτιση σχεδίου δράσης είναι δύσκολη γιατί δεν το επιτρέπουν τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου.

«Προφανώς για αυτό, από την πρώτη μέρα, πολύ πριν την πανδημία, ο Σύλλογος ζητούσε τη μεταστέγαση των υπηρεσιών. Τώρα, με δεδομένη αυτή την προβληματική  κατάσταση, μάς προτείνουν την εξ αποστάσεως εργασία».

Προσθέτει ακόμα ότι στις υπηρεσίες, αντί να καθαρίζονται οι επιφάνειες με αντισηπτικά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, σε κάποιες περιπτώσεις -εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού- δεν καθαρίζονται ούτε με τη λήξη των εργασιών και επισημαίνει και άλλα ζητήματα καθαριότητας.

«Καλούμε τη διοίκηση να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλειά μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάθε πρόσφορο  μέσο για την προστασία της υγείας μας» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back