ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συλλήψεις για κατοχή αρχαιοτήτων στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Συλλήψεις για κατοχή αρχαιοτήτων στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2023, 15:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή αρχαιοτήτων προχώρησαν στα Γιάννενα αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για μια 59χρονη και έναν 64χρονο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με γυναίκα που κατέχει παράνομα αρχαιότητες τις οποίες σκοπεύει να πουλήσει, συγκροτήθηκε ειδικό κλιμάκιο της υπηρεσίας και με συνδρομή δικαστικού λειτουργού εντοπίστηκε η 59χρονη. Ακολούθησε η σύλληψή της, καθώς στην οικία της βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και εικόνες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή ενός 64χρονου στην υπόθεση, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Ο 64χρονς είχε προγραμματίσει αγοραπωλησία δύο αμφορέων με 48χρονο αλλοδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναζητείται.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 οξυπυθμένοι αμφορείς ρωμαϊκών χρόνων, 2 δίζωνες εικόνες που απεικονίζουν την Παναγία και Αγίους, 3 εικόνες που απεικονίζουν τον Άγιο Γεώργιο, μικρός αμφορέας, πιθανόν βυζαντινών χρόνων, εφυαλωμένο αγγείο κλειστού τύπου, ασημένιο νόμισμα της Αρχαίας Αθήνας, πιθανόν του 4ου αιώνα π.Χ., βαλιτσάκι με δύο ζεύγη ραβδοσκόπων, ηλεκτρονική συσκευή συντονισμού των ραβδοσκόπων και φορτιστή αυτής και συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.

Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες παραδόθηκαν για φύλαξη και εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3