Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγχαρητήρια από τους πάντες, στους κωπηλάτες

Εικόνα του άρθρου Συγχαρητήρια από τους πάντες, στους κωπηλάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2016, 13:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγχαρητήρια στους κωπηλάτες του ΝΟΙ, αλλά και αιτήματα προς την πολιτεία καταθέτει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης: «Και μόνο η συμμετοχή αποτελεί ύψιστη τιμή.  Πολύ περισσότερο όμως  η αγωνιστικότητα και η κατάταξή τους στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος στην Ήπειρο, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα και σε άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την κωπηλασία» αναφέρει και προσθέτει: «Είναι καιρός η Πολιτεία να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του μη επαγγελματικού, ώστε να υπάρχουν κίνητρα και υποδομές για την ανάπτυξή του». Καταλήγει τονίζοντας ότι η Περιφέρεια είναι μεν στο πλάι όσων αθλημάτων έχουν ανάγκη, αλλά «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ρόλος της Περιφέρειας- όπως έχει καθοριστεί νομοθετικά-είναι επικουρικός καθώς οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων φορέων, η δε ευθύνη του αγωνιστικού αθλητισμού στις ομοσπονδίες. Η περιφερειακή αρχή, είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες, κάτω φυσικά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις».

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Όλοι οι Γιαννιώτες αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια για τους τρεις κωπηλάτες μας, αλλά και για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που συνεχίζει να αναδεικνύει Ολυμπιονίκες. Ανεξάρτητα από την κατάταξη, το πρώτιστο σε μια Ολυμπιάδα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία και εκπληρώνει το όνειρο κάθε αθλητή, είναι η συμμετοχή. Η γνώση ότι αγωνίζεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Η συναίσθηση ότι κέρδισες αυτό το δικαίωμα με θυσίες και κόπους.
Ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας  εκπλήρωσαν για δεύτερη φορά αυτό το όνειρο. Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε όλοι μας σε αυτούς τους δύο αθλητές που για πολλά χρόνια μας χαρίζουν νίκες και μετάλλια.
Ο Στέφανος Ντούσκος, το νέο αίμα του Ν.Ο.Ι. , ανακηρύχτηκε Ολυμπιονίκης στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έδειξε πως εκτός από τα συγχαρητήρια του αξίζει και το μέλλον.
Σε μια εποχή όπου έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από θετικά πρότυπα, τρία νέα Γιαννιωτόπουλα μας δείχνουν το δρόμο της προσπάθειας και των υψηλών στόχων που κατακτώνται με σκληρή και  μεθοδική δουλειά, επιμονή και μεγάλες θυσίες».
Και πάλι συγχαρητήρια στους τρεις Γιαννιώτες κωπηλάτες, όπως και στους υπόλοιπους αθλητές των δύο πληρωμάτων στην τετράκωπο».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 

Σε… προσωπικό τόνο δίνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία τα συγχαρητήριά της στους κωπηλάτες πουπήραν μέρος στους αγώνες του Ρίο: «Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Στέφανε  Ντούσκο, εσείς τα Ηπειρωτόπουλα, που επάξια εκπροσωπήσατε την χώρα μας και την πόλη μας στην μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική οργάνωση , τους Ολυμπιακούς  Αγώνες στο άθλημα της κωπηλασίας, αξίζετε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας για αυτό  το τεράστιο αθλητικό ταξίδι που μας χαρίσατε» αναφέρει η παράταξη. Μάλιστα, η παράταξη απολογείται κατά έναν τρόπο, λέγοντας ότι «αν και δεν ήμασταν κοντά σας, όσο έπρεπε και σας ζητούμε συγνώμη για αυτό, εντούτοις  επιτρέψτε μας να  σας συγχαρούμε για την προσπάθεια που καταβάλατε και σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για την πόλη μας, για την Ήπειρο και την Ελλάδα μας». Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση συγχαίρει και το ΝΟΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3