ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2017, 11:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων διοργανώνει διαμαρτυρία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.  «Μονιμοποιώντας με το ΠΔ 79/2017 όλες τις αντιεκπαιδευτικές  ρυθμίσεις των τελευταίων χρονών σε Γενική-Ειδική και Προσχολική Αγωγή, η κυβέρνηση  βαδίζει σταθερά στις ράγες της πολιτικής της Ε.Ε - ΟΟΣΑ και  των κελευσμάτων του ΣΕΒ  για την παιδεία που απαιτούν εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα» αναφέρει επιγραμματικά, ενώ διαμαρτύρεται για το «αντιπαιδαγωγικό όριο των μέγιστου αριθμού των 25 μαθητών ανά τμήμα». Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητούν, μεταξύ άλλων:

  • Καμία ανάθεση ωρών μαθημάτων ειδικοτήτων σε δασκάλους. Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες)  να διδάσκονται αποκλειστικά από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  • Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να ζητήσουν συμπλήρωση ωραρίου με ενισχυτική διδασκαλία.
  • Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο.
  • Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου, Α΄και Β΄ Δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, και 20 στις υπόλοιπες. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την κατανομή τμημάτων και για τη βάρδια των νηπιαγωγών.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Να λειτουργήσουν χωρίς καμία περικοπή όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης. Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
  • Καμία συμπλήρωση ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back