Την Πρωταπριλιά του 1915, η εφημερίδα «Ήπειρος» καταφέρνει να αναστατώσει σχεδόν όλη την πόλη. Το πρωταπριλιάτικο ψέμα της είχε τίτλο «Ένα φοβερό ψάρι».
Σύμφωνα με το σενάριο, αλιείς ψάρεψαν με μεγάλη δυσκολία («υπήρχε ο κίνδυνος να ανατραπή η λέμβος» αναφέρεται) και με τη βοήθεια συναδέλφων τους ένα τεράστιο ψάρι, με τη φήμη ότι επρόκειτο για καρχαρία να μεταδίδεται αστραπιαία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι συντάκτης πήγε επιτόπου για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι: «Καρχαρίας βεβαίως δεν ήτο, αλλά ένα μεγάλο ψάρι, τριών μέτρων διαστάσεων, το οποίον ευρίσκεται ακόμη ερριμμένον επί της άμμου».
Μάλιστα στο «ρεπορτάζ» δίνονται και άλλα στοιχεία, για να καταστήσουν το γεγονός αληθοφανές: Ότι κατέφτασαν οι αρχές της πόλης και ότι το ψάρι, που ζύγιζε 327 1.2 οκάδες θα το ταριχεύσει ο αστίατρος, ο οποίος στη συνέχεια θα το αποστείλει στον ζωολογικό κήπο των Αθηνών προς έκθεση.
Το πρωταπριλιάτικο αυτό «παιχνίδι» όπως το αποκαλεί η «Ήπειρος», έγινε πιστευτό από πολύ κόσμο που κατέβηκε στον Μώλο για να δει το τρομερό ψάρι. «Όσοι δε μετέβησαν διά να το ίδωσι, εάν εμετρούσαμεν αυτούς ως στρατιώτας, ηδύναντο να αποτελέσουν ολόκληρα συντάγματα πεζικού και ιππικού ακόμη, διότι και ιππείς έσπευσαν να θαυμάσουν το τρομερό ψάρι μας» σημειώνεται.
Η «Ήπειρος» ζήτησε συγνώμη τότε για την αναστάτωση με την… υπόσχεση ότι «επί εν ολόκληρον έτος θα λέγωμεν την αλήθειαν προς τιμωρίαν μας, ακριβώς μέχρι της 31 Μαρτίου 1916».