ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μεταστέγαση του ειδικού σχολείου ΣΑΠ

Εικόνα του άρθρου Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μεταστέγαση του ειδικού σχολείου ΣΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2022, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επερώτηση για το θέμα της μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου ΣΑΠ κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Ηπείρου  Τίνα Ζέκα, Κώστας Κωτσαντής και Γιώργος Πρέντζας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκρίνει ήδη από το Νοέμβριο του 2020 προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιωαννιτών για να αναλάβει την μεταφορά των προκατασκευασμένων κτιρίων που διέθετε, τη θεμελίωση, την ολοκλήρωση και την ανωδομή τους.

Διαβάστε: Με χρονοδιάγραμμα Ιουνίου...

«Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για την αγορά νέων κτιρίων που συνεπάγεται καθυστερήσεις εξαιτίας των διαγωνιστικών διαδικασιών, ορθά το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν σε μερικούς μήνες. Ο χρόνος πέρασε χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες…» αναφέρει η παράταξη. Υπενθυμίζει δε την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει για το θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Νίκος Παπαναστάσης, καταγράφοντας και τη διάσταση του διπλασιασμού του πληθυσμού των παιδιών. Στην απάντηση της υφυπουργού, στις 11 Ιανουαρίου, αναφέρεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είχε καταθέσει ποτέ αίτημα στο υπουργείο για εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος.

«Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι καλούν την περιφερειακή αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του έργου και την επιπλέον συνδρομή προς το Δήμο Ιωαννιτών ώστε να τελειώσουν οι εργασίες της μεταστέγασης» σημειώνει η παράταξη στην επερώτηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back