ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με χρονοδιάγραμμα Ιουνίου...

Εικόνα του άρθρου Με χρονοδιάγραμμα Ιουνίου...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 22:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, αυτές της κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων, στον χώρο του παλαιού «Χατζηκώστα», προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί δύο προκάτ σχολικά κτίρια για τη στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων και του Ειδικού Σχολείου Αναπήρων.

Δυόμισι χρόνια μετά, τα δύο σχολικά κτίρια κάθε άλλο παρά έτοιμα είναι. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, με σημερινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για «μικρή καθυστέρηση που οφείλεται σε προβλήματα υποχρηματοδότησης τα οποία αναμένεται να επιλυθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και εξαίροντας παράλληλα τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου. Απέφυγε δε να δώσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των σχολικών κτιρίων.

Η καθυστέρηση όμως δεν είναι και τόσο μικρή. Με απόφασή της, στα τέλη Νοεμβρίου του 2021, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έδωσε παράταση για την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών μέχρι τις 2 Ιουνίου του 2022. Μια παράταση που «μεταφράζεται» χρονικά σε άλλους έξι μήνες.

Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο του 2020 να αναθέσει το έργο προϋπολογισμού 339.000 ευρώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, επικαλούμενη τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του έργου. Έναν μήνα μετά, προέκυψε ο ανάδοχος ο οποίος έδωσε έκπτωση 13%. Τον Μάρτιο του 2021 ακολούθησε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το χρονοδιάγραμμα για την περάτωση του κατεπείγοντος έργου ορίστηκε σε εννιά μήνες. Πια έχουν προστεθεί άλλοι έξι μήνες για το κατεπείγον έργο, αν και έχει υλοποιηθεί το 85% των εργασιών… 

Για την υλοποίηση της εγκατάστασης των σχολικών κτιρίων υπάρχει από το φθινόπωρο του 2020 προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Η πρώτη έχει αναλάβει τις εργασίες τοποθέτησης δύο προκάτ σχολικών κτιρίων και ο δεύτερος εργασίες όπως είναι η περίφραξη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στα τέλη Δεκεμβρίου στην απευθείας ανάθεση για τις εναπομείνασες εργασίες με κόστος 35.000 ευρώ με ΦΠΑ (η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα χρειαστούν 80.000 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back