Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο Ντίσελντορφ για την έκθεση εναλλακτικού τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Στο Ντίσελντορφ για την έκθεση εναλλακτικού τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 23:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur, από 27 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Είναι η πρώτη έκθεση

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν  ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετείχε με δικό της περίπτερο. Ήταν δε η πρώτη της φυσική παρουσία σε έκθεση τουρισμού του εξωτερικού από την αρχή της πανδημίας. Η συμμετοχή της έγινε στο πλαίσιο του έργου EX.TOUR που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του έργου EX.TOUR προχωρά η ανακατασκευή της Αναγνωστοπουλείου Σχολής στην Κόνιτσα, που θα αποτελέσει έδρα της Σχολής Extreme Sports, ενώ προβλέπεται η κατασκευή αναρριχητικών πεδίων σε Κόνιτσα και Πρεμετή, όπως και η προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως προορισμό για extreme sports και υπαίθριοι τουρισμό.

To περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στελέχωσαν η διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας, και τα μέλη της ομάδας έργου της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Ρογκότη και Ευάγγελος Τσιάρας.

Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν επίσης Δήμος Κόνιτσας, εταίρος του έργου, και ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Σε έναν κόσμο που άλλαξε από την πανδημία, η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε για τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου που θα επανα-δραστηριοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» είναι η θέση της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back