ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο κόκκινο νομός και… καταλύματα

Εικόνα του άρθρου Στο κόκκινο νομός και… καταλύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2021, 14:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο νομός Ιωαννίνων κατακλύζεται από επισκέπτες που εκμεταλλεύονται την αργία της 28ης Οκτωβρίου για ένα τετραήμερο, όπως εξελίσσεται, εκδρομής στην περιοχή.

Οι ξενοδόχοι του νομού Ιωαννίνων έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, καθώς για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια σημειώνουν απόλυτα ποσοστά σε κρατήσεις, χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα πλέον, μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Από την άλλη, ο νομός είναι «στο κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη από χτες το βράδυ, λόγω αύξησης κρουσμάτων. Αυτό φυσικά δεν μεταφράζεται πλέον σε μέτρα, αλλά στα εξής: Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2, να πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση και κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Βέβαια, σήμερα 28 Οκτωβρίου τα Γιάννενα είναι ο μοναδικός νομός της Ηπείρου χωρίς σημείο ελέγχου για rapid tests. Χτες, το ποσοστό θετικότητας σε 700 περίπου ελέγχους που έγιναν στην κεντρική πλατεία ήταν 1,41%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back