Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο Εrasmus+ το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου Στο Εrasmus+ το Μουσικό Σχολείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2017, 20:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ θα συμμετάσχει τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 το Μουσικό Σχολείο Άρτας. Οι άξονες προτεραιοτήτων που θέτει το Erasmus+ για την τρέχουσα σχολική χρονιά, είναι: πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου/κοινωνική ένταξη/ανάπτυξη δεξιοτήτων/δημιουργικότητα-τέχνη-πολιτισμός.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συνεργαστεί με τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο. Επιπλέον, έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων και φέρει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος. Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι η Nathalie Poupard, υποδιευθύντρια του σχολείου και η Άννα Πρέντζα, ενώ η γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι η γαλλική.

Βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι ότι η πρόληψη της σχολικής διαρροής και η ένταξη χωρίς διακρίσεις όλων των μαθητών στη σχολική κοινότητα μπορεί να επιτευχθεί με τη διαμόρφωση ενός θετικού, δημιουργικού, φιλόξενου και οικείου περιβάλλοντος στο σχολείο. Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Σχολείο και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Σχολείο και Νέες Τεχνολογίες», με συντονίστρια χώρα την Ισπανία, «Σχολείο και Θέατρο», με συντονίστρια χώρα την Ιταλία, «Σχολείο και Φωτογραφία», με συντονίστρια χώρα την Πορτογαλία, και «Σχολείο και Εικαστικά» με συντονίστρια χώρα το Βέλγιο και υλοποιούνται με την κινητικότητα καθηγητών και μαθητών στις πέντε συνεργαζόμενες χώρες.

Το χρονικό διάστημα από 17 έως 20 Οκτωβρίου, την Άρτα θα επισκεφτούν οκτώ  εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία για την πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση και τον λεπτομερή σχεδιασμό όλων των δράσεων που θα υλοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back